Gıda güvenliği, günlük yaşamın çeşitli farklı alanlarını kapsayan küresel bir sorundur. Dünya Sağlık Örgütü'ne göre, belirli bir yılda yaklaşık 10 kişiden 1'i kontamine gıdaları yemesi nedeniyle hastalanacak ve 420.000'den fazla insan gıda kaynaklı hastalıklar nedeniyle ölecek.
Gıda kaynaklı hastalıkların çoğuna bakteri, virüs, parazit veya kimyasal kirleticiler neden olur. Gıda, üretim ve dağıtımın herhangi bir noktasında kontamine olabilir. Gıda güvenliğinin birincil sorumluluğu gıda üreticileri ve gıda işleme endüstrisine aittir.
Gıda güvenliği ilkeleri, gıdaların kontamine olmasını ve gıda zehirlenmesine neden olmasını önlemeyi amaçlar. Bu, aşağıdaki gibi çeşitli farklı yollarla elde edilir:
İşletmenizin gıda üretimi, işleme veya işleme süreçlerine nasıl dahil olduğuna bakılmaksızın, tüketicilerinizin ve kendi personelinizin güvenliğini sağlamak için uygun gıda güvenliği ilkelerini uygulamak çok önemlidir.
QIMA, küresel gıda tedarik zincirinin tüm üyeleri için gıda güvenliği konusunda kapsamlı bir uzmanlık sunar. Üreticiler ve işleme tesislerinden yemek servisi ve konaklama işletmelerine kadar, gıda ürünlerinin üretimi, işlenmesi, depolanması, taşınması ve dağıtımı sırasında uygun gıda güvenliği önlemlerinin alınmasına yardımcı oluyoruz.
QIMA, tüm gıda ürünleri kategorilerini kapsayan hızlı ve güvenilir denetimler ve incelemeler ve de uluslararası kabul görmüş bir dizi program kapsamında sertifikasyon sunar. Üretim süreçlerinizin güvenliğini ve uyumluluğunu sağlamanıza yardımcı oluyoruz ve ürünlerinizin hem sevkiyat öncesi hem de varış sonrasındaki durumunun doğru bir resmini veriyoruz.
Thank you - your inquiry has been sent.
We will come back to you shortly.
Back
Need a quote for product inspections, supplier audits, laboratory testing or certification services?
Get StartedThis site is protected by copyright and trademark laws under US and international law. |
QIMA © 2024 |
ClientID:; Client:; Affiliate:;
|